Algemene Voorburgse Zwemvereniging logo

Algemene Voorburgse Zwemvereniging

Zwemmen is meer dan alleen maar heen en weer!

Wie zijn wij

De Algemene Voorburgse Zwemvereniging (AVZV) is een van origine Voorburgse zwemvereniging die, opgericht in 1963 en koninklijk goedgekeurd in 1966, het doel heeft om voor een ieder het plezier van zwemmen mogelijk te maken. AVZV viert in 2013 haar 50 jarig jubileum.

Er is ondertussen in al die jaren veel veranderd, zoals: Voorburg is gefuseerd met Leidschendam, de vereniging is sinds de sloop van het aan het buitenbad gebouwde clubhuis op zoek naar ruimte en AVZV sluit overeenkomsten met andere waterpoloverenigingen om een waterpolocompetitie in stand te houden.

Ondanks al die soms moeilijke veranderingen blijft zwemmen natuurlijk een fantastische sport, goed voor het gehele lichaam, o.a. de spieren en de geest. Het goed kunnen zwemmen is natuurlijk ook van levensbelang, niet enkel door de stijgende zeespiegel maar door het vele water om ons heen en het feit dat de ultieme vakantieervaring toch wel vaak in de buurt van de zee of een zwembad is!

Om dit alles mogelijk te maken hebben we een uitgebreide groep van mensen, die plezier hebben in het verrichten van allerlei taken waaronder zweminstructeurs, coördinatoren, spelbegeleiders, trainers, scheidsrechters, officials, etc.

Alles met maar één doel en dat blijft het plezier van het zwemmen voor iedereen mogelijk maken. Want zwemmen is meer dan alleen maar heen en weer.

AVZV in 1965

Foto: AVZV in 1965. Zwembad “De Vliegermolen” moest nog worden gebouwd, er was alleen maar een buitenbad. AVZV had toen 1200 leden.