Algemene Voorburgse Zwemvereniging logo

Algemene Voorburgse Zwemvereniging

Zwemmen is meer dan alleen maar heen en weer!

Nieuws

Coronabewijs nodig in het zwembad

Geplaatst op 5 november 2021 in de categorie Covid-19.

Beste Leden en of ouders en verzorgers van,

Op 2 november 2021 is er tijdens de persconferentie van het kabinet aangegeven dat er een aantal extra maatregelen ivm COVID-19 zullen ingaan per 6 november 2021.

Helaas raakt dit de binnensport en dus ook ons.

Vanaf 6 november 2021 mag men het Forum Kwadraat alleen in als men een geldige QR-code kan tonen dit in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Dit geldt voor personen van 18 jaar en ouder, dus ook voor de ouders die hun kind helpen met omkleden of begeleiden naar het bad. Werknemers van het zwembad, officials, trainers, instructeurs en overige vrijwilligers vallen hier buiten.

In de kantine en de clubruimte golden deze regels al, daar is de leeftijdsgrens 13 jaar en ouder. Dit valt onder de regels van de Horeca.

Aangezien diverse partijen dit complex gebruiken kan het gebeuren dat u wellicht 2 of 3 keer gescand gaat worden, immers AVZV ( als huurder ) gebruikt het zwembaddeel inclusief kleedruimte en clubruimte en zal daar zelf een scan moeten uitvoeren. De kantine valt weer onder Sportfondsen dus zij zullen daar gaan scannen.

Zo kan het gebeuren dat bij het betreden van elk afzonderlijk deel van het complex er gescand gaat worden. Wij proberen dat voor de zwemmers en overige zwembadbezoekers op 1 centraal punt te doen.

Daarnaast zal dus bij elk bezoek opnieuw gescand moeten worden, eenmaal scannen en dan aannemen dat het voor de volgende keer op orde is word niet gehanteerd. De info waarop de geldige QR-code verstrekt is, wordt niet getoond en wij mogen en kunnen de scanactie niet registreren.

Indien u geen geldige QR-code inclusief geldige legitimatie kan tonen wordt de toegang geweigerd.

We snappen dat dit een behoorlijke impact kan hebben, wij worden verplicht dit uit te voeren en wij verwachten dan ook dat u hierover niet de discussie aangaat met degene die de scan uit voert, we moeten dit uitvoeren. Ga met respect om met onze vrijwilligers immers zij zijn er voor u en doen dit geheel belangeloos, zonder vrijwilligers is er geen zwemles, training etc.

Uiteraard blijft het advies staan dat als u symptomen heeft, u beter niet naar binnen kunt gaan.

Wilt u het landelijke protocol van de zwembadbranche ( KNZB, NRZ, etc ) lezen dan kunt u dit doen via Protocol-Verantwoord-Zwemmen-versie-8.0-06-11-2021.pdf.

Met vriendelijke groet,

Youp van Hees
Voorzitter AVZV